thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

"Nog lange weg te gaan": voor iedere tien mannen met een job zijn slechts zes vrouwen tewerkgesteld

"Vrouwen hebben nog steeds geen gelijke kansen op de arbeidsmarkt", zegt Deborah Greenfield, adjunct-directeur-generaal voor Beleid van de Internationale Arbeidsorganisatie. In de meeste delen van de wereld nemen vrouwen minder deel aan de arbeidsmarkt en lopen ze meer kans op werkloosheid, zo blijkt uit een rapport van de IAO aan de vooravond van Internationale Vrouwendag. "Er is nog een lange weg te gaan", aldus Greenfield.

8 reacties

  • jan geens

    6 jaar geleden
    Maar je moet heel eerlijk zijn dat de focus van veel jonge vrouwen ook veel meer bij hun kindjes en de combinatie werk/ leven ligt . Niks mis mee , maar wie kies jij als wg ? Iemand die om 6 thuis wil zijn of iemand die doorgaat tot 9 uur ?
  • Dany Herman

    6 jaar geleden
    Huisvrouw is een mooi en nobel beroep en mannen zijn daar gelukkiger dan bij veel werkende vrouwen
  • Herbert Roelandt

    6 jaar geleden
    adjunct-directeur-generaal voor Beleid van de Internationale Arbeidsorganisatie: dat lijkt me ook een job die je kan doen tot je 67! Hoeveel steekt dat?
  • franky van steenberghe

    6 jaar geleden
    En wanneer gaan we mannendag eens invoeren?????
  • Jef Loot

    6 jaar geleden
    Welke obstakels? Er word veel gepraat over obstakels maar nooit word een effectief obstakel aangehaald. Net zoals de myth van de gender wage gap al duizend keer is weerlegd en uitgelegd dat dit niet aan geslacht maar aan jobkeuze ligt...