Het Amerikaanse Holocaust-herdenkingsmuseum in Washington heeft zijn mensenrechtenprijs afgenomen van de regeringsleider van Myanmar, Aung San Suu Kyi. Reden is haar onvermogen om de "brutale campagne" van het leger tegen de Rohingya-moslims te veroordelen.
Volledig scherm
Het Amerikaanse Holocaust-herdenkingsmuseum in Washington heeft zijn mensenrechtenprijs afgenomen van de regeringsleider van Myanmar, Aung San Suu Kyi. Reden is haar onvermogen om de "brutale campagne" van het leger tegen de Rohingya-moslims te veroordelen. © EPA

Holocaustmuseum VS stript leider Myanmar van mensenrechtenprijs

Het Amerikaanse Holocaust-herdenkingsmuseum in Washington heeft zijn mensenrechtenprijs afgenomen van de regeringsleider van Myanmar, Aung San Suu Kyi. Reden is haar onvermogen om de "brutale campagne" van het leger tegen de Rohingya-moslims te veroordelen. Dat maakt het museum vandaag bekend.

4 reacties

  • Veerle Ballegeer

    6 jaar geleden
    En terecht, nu nog haar Nobelprijs voor de vrede afnemen.
  • Clement Asselman

    6 jaar geleden
    Belachelijk! Gegeven blijft gegeven. En het leger viel de Rohingya-moslims maar aan pas nadat die zelf leger- en politieposten hadden aangevallen. Dus, ja, ze hebben het zelf gezocht!
  • Daniël Gyssens

    6 jaar geleden
    Ze heeft gelijk.Die vrouw is niet naïef.
  • Heimo Davidts

    6 jaar geleden
    Nu spreekt men etnische zuivering. Belachelijk gewoon. Als moslims iets doen wordt er niets gezegd maar owe als,andere groepen iets doen. Wat doen de moslims allemaal niet in de wereld?