© Dirk Macquoy

Openstraatdag

Op zondag 18 september organiseert het gemeentebestuur haar jaarlijkse ‘Open Straatdag’. De verkeerslichten in Oostham vormen opnieuw het middelpunt van het evenement. Straatanimatie, drank, eten, muziek, een jeugd- sport- mobiliteit- en werelddorp en de markt blijven op post.

dirk.macquoy

Het kruispunt in Oostham en haar zijstraten vormen het decor van Open Straatdag. De Stationsstraat, Heldenplein, de Torenlaan, de Olmensesteenweg (tot aan Slagveld) en de Pompstraat worden van8.00 tot 22.00 uur afgesloten voor alle verkeer.

Wie de wagen toch nodig heeft, willen we vragen om deze vóór 8.00 uur buiten het traject te parkeren.

De omleiding loopt die dag als volgt:

Richting TESSENDERLO: via Kerkhofstraat – Langven – Olmensesteenweg – Gerhoevenstraat - Broekstraat - ZwartenhoekstraatRichting HEPPEN: via O.L.Vrouwstraat – Olmensesteenweg – Langven – KerkhofstraatRichting BERINGEN: via de Nijverheidsweg

De Lijn

Naar aanleiding van Open Straatdag worden ook een aantal haltes van De Lijn niet bediend. Het gaat om de halte in de Stationsstraat en de Schoolstraat voor bus 302 en de haltes Allerheiligenberg, Heldenplein en Slagveld voor bus 170. De omleiding gaat van Zuid naar Noord langs de Allerheiligenberg, Heppensesteenweg en Kerkhofstraat en van West naar Oost langs de OLV-straat, Kerkhofstraat en Heppensesteenweg.

Fietsen wordt beloond!

Open Straatdag blijft natuurlijk ook een feest in het kader van Autoloze Zondag. We streven er dan ook naar om zoveel mogelijk bezoekers zonder auto naar het evenement te lokken. We voorzien een grote bewaakte fietsenstalling in de Schoolstraat. En wat meer is: Fietsen wordt beloond want iedereen die met de fiets naar Open Straatdag komt, maakt kans op één van de mooie prijzen die we aan het eind van de dag verloten.

Info: toerisme@ham.be – 013 61 10 15 – www.ham.be/openstraatdag

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer