Zacht weekend in het vooruitzicht: temperaturen tot 15 graden

© ss

De temperaturen in ons land gaan stilaan in stijgende lijn. Komend weekend mogen we zelfs rekenen op maxima tot 15 graden. Maar van een echt lentegevoel zal nog niet direct sprake zijn. Er kan namelijk ook vrij veel neerslag vallen.

nadb

Donderdag neemt de bewolking toe en krijgen we buiige regen vanaf het westen. In de Ardennen gaat de regen over in smeltende sneeuw of sneeuw. Vanaf rond de middag wordt het aan zee droger met brede opklaringen en die opklaringen breiden zich dan snel landinwaarts uit. Enkele buien blijven wel mogelijk. De maxima liggen rond 3 graden in de Hoge Venen, rond 8 graden in het centrum en rond 9 graden in het westen.

Donderdagnacht wordt het op de meeste plaatsen in Vlaanderen licht bewolkt. In het zuidoosten van het land is er meer bewolking en in het uiterste zuidoosten kan er zelfs tijdens de hele nacht nog wat lichte smeltende sneeuw of regen vallen. De minima liggen rond -3 graden in de Hoge Venen en tussen 0 en +2 graden in Vlaanderen.

© KMI

Vrijdag neemt de bewolking toe en in de namiddag trekt een regenzone langzaam vanaf de Franse grens over het land. De maxima liggen tussen 7 en 10 graden.

Tijdens het weekend is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt en krijgen we perioden met regen of buien. Vooral zondag kan er vrij veel neerslag vallen. Het wordt wel zacht met zaterdag maxima tot 15 graden en zondag rond 13 graden.

In het eerste deel van de week trekken een aantal vrij actieve regenzones over het land. Het wordt ook geleidelijk een paar graden frisser, maar de temperaturen blijven schommelen rond 10 graden in Vlaanderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen