De Cruise AV van General Motors, ontworpen om veilig zelfstandig te rijden zonder bestuurder, stuur of pedalen.
Volledig scherm
De Cruise AV van General Motors, ontworpen om veilig zelfstandig te rijden zonder bestuurder, stuur of pedalen. © AFP

Rage against the machine: burgers in techstad San Francisco vallen robots en zelfrijdende auto’s aan

In San Francisco, bij uitstek de technologiehoofdstad van de wereld, wordt volop getest met zelfrijdende auto’s en robots. Maar de inwoners zijn duidelijk niet altijd even opgezet met hun nieuwe onbemande vriendjes. Het gaat er zelfs geregeld agressief aan toe. Zo worden zelfrijdende auto’s aangevallen en robots in elkaar geslagen en omgekiept. Mens versus machine.

16 reacties

  • Abel Ragman

    5 jaar geleden
    Zelfrijdend, zelfvliegend, zelfkokend, kant en klaar dit en kant en klaar dat, droneleveringen, huisrobotten ... etc etc... en ondertussen Big Brother die alles monitort en in “goede banen” leidt. En wij, de bladluizen in het verhaal, blijven over met als enig resterend doel de zaak te bekostigen door ons door robotmieren van ons heerlijk zoete nectar te laten ontdoen. Leve de vooruitgang.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Uiteindelijk zal je enkel nog mits speciale toelating buiten mogen komen. Omdat je anders in de weg van de robots loopt.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    o zo vrije usa alles kan en alles mag, amerikan dream ? maar toch zo onverdraagzaam , hypocriet, preuts , grootheidswaanzin en vooral een knots van minderwaardigheids complex
  • Benny Vandervelde

    6 jaar geleden
    In Japan rijden de treinen al 20 jaar zonder treinbestuurder. Gevolg; de treinen zijn steeds op tijd, mss een goed idee voor de NMBS!? Hier kan ik nog met leven, ze rijden nog rond op sporen. Maar zo ne robot dat voor men voeten zou rap nen doef krijgen. Robots die zelf aanvallen op mensen kunnen uitrichten worden dan verboden op papier, maar zulke dingen zou men beter gewoon niet uitvinden!
  • Miguel Leboucq

    6 jaar geleden
    Alles automatiseren en dan klagen dat de werkeloosheidsgraad van laaggeschoolden enorm hoog is. Al de jobs die weinig kennis of ervaring vergen verdwijnen "om kosten te besparen"