Verkeersinstituut Vias vergeleek in een studie naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag het gedrag van mannen en vrouwen achter het stuur.
Volledig scherm
Verkeersinstituut Vias vergeleek in een studie naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag het gedrag van mannen en vrouwen achter het stuur. © Joost De Bock

Minder boetes, minder ongevallen en minder alcohol: vrouwen voorzichtiger achter het stuur dan mannen

Verkeer"Zeg niet te gauw, 't is weer een vrouw." De slogan van VAB dateert van tientallen jaren geleden, maar er zit blijkbaar een grond van waarheid in. Verkeersinstituut Vias vergeleek in een studie naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag het gedrag van mannen en vrouwen achter het stuur. Vrouwen zouden veel voorzichtiger zijn achter het stuur.

12 reacties

  • Frans Van Hoyweghen

    6 jaar geleden
    Het is toch vrouwendag he'
  • Roger Geens

    6 jaar geleden
    Ja ,ze zijn voorzichtiger ,maar als ik een vrouw aan het stuur zie is ze aan het telefoneren met haar GSM ofwel haar Facebookprofiel aan het bijwerken .
  • Jan Jansen

    6 jaar geleden
    vorige week nog een studie gelezen die zei dat er geen verschil is tussen mannen en vrouwen in het verkeer, volgende week komt er weer een andere studie met andere resultaten en zo blijven we bezig. J.J.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Ook uitgedrukt in verhouding tot het aantal gereden kilometers.
  • linda thinks

    6 jaar geleden
    slechts 1,6 procent bij de vrouwen zou de gsm achter het stuur gebruiken ? ik zie er nochthans zeer veel alleen houden ze hem laag zodat het niet opvalt dat ze aan het chatten zijn maar ik woon op een bel etage en kan het zeer makkelijk zien denk dat 10 procent dat hier voorbijrijd het telefoontje in de hand heeft