De Britse politie verspreidde gisteren bewakingscamerabeelden van Sergei Skripal die een aankoop doet in een winkel in Salisbury. De beelden dateren van dinsdag  27 februari, zes dagen voor de moordpoging.
Volledig scherm
De Britse politie verspreidde gisteren bewakingscamerabeelden van Sergei Skripal die een aankoop doet in een winkel in Salisbury. De beelden dateren van dinsdag 27 februari, zes dagen voor de moordpoging. © AP

Eerste toegesnelde agent bij Skripal is kritiek maar aanspreekbaar, zenuwgif was heel zeldzaam

Een politieman die zondag als eerste de Russische oud-spion Sergei Skripal (66) en zijn dochter Joelia (33) benaderde en in aanraking kwam met een giftige stof, is weer aanspreekbaar. Zijn toestand blijft echter kritiek, zei minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd vandaag.

6 reacties

  • Jo Bosman

    6 jaar geleden
    Personen die anderen verraden zijn nergens geliefd. Ze zijn vaak een instrument gebruikt door overheden.
  • George P Martou

    6 jaar geleden
    ik geloof eerder de theorie van Gustaaf Carpels, een andere spion die werd verklikt door die verrader neemt wraak ... waarom zou Rusland nu pas die gast uit de weg ruimen, hadden vroeger meer mogelijkheden .....
  • Geert Noels

    6 jaar geleden
    die Putin is een van de gevaarlijkste mannen op aarde
  • gustaaf carpels

    6 jaar geleden
    Wraak door familie of een van de verraden spionnen zelf misschien. door Rusland zelf zou stom zijn ze hadden hem al kunnen doden als hij gevangen zat.
  • Michaël Van Gansbeke

    6 jaar geleden
    In de wereld van de inlichtingendiensten geldt geen enkele wet, bij geen enkele.