REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

"Natuurlijk kan een T-shirt van 2 euro gemaakt in Bangladesh ethisch zuiver zijn"

Nu Primark, befaamd om zijn dumpingprijzenkledij, eind april een flagshipstore in Antwerpen opent, zet het merk zich schrap voor kritische vragen over zijn werkmethodes. Verantwoordelijke ethisch ondernemen Paul Lister is speciaal naar België afgezakt om uit te leggen hoe dat zit. "Er is geen direct verband tussen prijs en werkomstandigheden."

7 reacties

  • Tim Peeters

    6 jaar geleden
    beste leo mensen in bangladesh zijn waarschijnlijk straatarm en kunnen niet ondernemen. een multi miljardair levert juist niks op . en dat gezever over linkse rakkers begint op deze fora serieus afgezaagd te worden.een shirt van 2 euro is dikke brol die je na 2 weken kan weggooien.ik wil gerust wat meer betalen voor een eerlijk loon voor deze mensen.
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    De manier waarop we kleding kopen is decadent. Veel gezag over het milieu maar men koop nu SUV's als zot ipv kleine zuinige wagen, kerncentrales vervangen door Co2 machines-gascentrales. En dan kleding is ook zwaar vervuilend. Waarom zijn mijn t-shirts van 16 jaar oud niet stuk? Een degelijk paar schoenen gaat minstens 10 jaar mee. En als iets 2 euro kost kan de werknemer nooit 4 euro krijgen. Primark = mooie praatjes.
  • Leo Vandevoorde

    6 jaar geleden
    Die mensen die in Bangladesh maar 2€ per dag verdienen, zijn vrij om te ondernemen en zelf multi miljardair te worden. Die linkse rakkers moeten er wel moeite voor doen, ipv alleen maar alles gratis te willen krijgen! Een multi miljardair levert tenminste jobs op voor de samenleving!
  • André Van der Poorten

    6 jaar geleden
    Het is niet de fabricatiekosten die de prijs maken , de woekerwinsten van tussenpersonen EN de winkelketens pakken het geld !!!!!
  • dirk claeys

    6 jaar geleden
    Die mensen verdienen 2€ per dag voor 12h werken?