Beschadigde huizen in Digana
Volledig scherm
Beschadigde huizen in Digana © REUTERS

Toeristen staan doodsangsten uit op paradijselijk Sri Lanka na etnisch geweld tussen boeddhisten en moslims

De Sri Lankaanse regering heeft dinsdag op het hele eiland voor tien dagen de noodtoestand uitgeroepen na een escalatie van religieus geweld. Gewapende militairen en wegblokkades domineren het straatbeeld in de buurt van Kandy. En toeristen staan doodsangsten uit. Zo stelt De Telegraaf.

13 reacties

  • alfred naten

    6 jaar geleden
    We hebben zopas een rondreis van 19 dagen in februari 2018 in Sri Lanka (ook Kandy) gedaan en niets opgemerkt van die spanningen Freddy naten
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Hoeveel goede goden bestaan er eigenlijk.. Geen?
  • Kurt Catry

    6 jaar geleden
    Dit artikel staat bol van de onwaarheden. Toeristen zij vrij om te gaan en staan waar ze willen. Enkel 's avonds geldt er een uitgaansverbod. Voor iedereen, niet enkel toeristen. Tempels kunnen gewoon bezocht worden er is enkel iets meer politie aanwezig. Maar nog steeds minder machtsontplooing dan op de meir tijdens terreurdreiging niveau 4. De problemen bewijzen eerder waar vergevorderd nationalisme van enkele extremistische gekken toe leiden kan. Van een vlaamse toerist in Kandy.
  • Guido Verbist

    6 jaar geleden
    Religie en het zit er weeral tegen. Oorzaak van veel ellende, als voorbeeld :het midden -oosten
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    En dat noemen ze dan vakantie, ik ben blij dat ik geen geld heb om op vakantie te gaan, betalen om vermoord te worden, bedankt.