Poster voor Internationale Vrouwendag uit 1814
Volledig scherm
Poster voor Internationale Vrouwendag uit 1814 © RV

De radicale reden waarom we Internationale Vrouwendag op 8 maart vieren

NINAHet zal je vast niet ontgaan zijn: vandaag staat overal ter wereld in het teken van Internationale Vrouwendag. Maar hoe is het initiatief eigenlijk ontstaan? Waarom valt het precies op 8 maart? En is er ook een Internationale Mannendag?

7 reacties

  • Yolande MARIS

    1 jaar geleden
    Ik haat dat gedoe,net zoals mannen kunnen vrouwen die intelligent zijn en financieel ondersteunt worden door hun familie een goede baan bekomen.Voor de arme sloebers onder ons is dat anders,wij moeten hopen op een dosis geluk.De quota's zijn de ondergang van ons land,als ik de vrouwen die nu in onze regering zitten onder de loep neem,dan rijzen mijn haren te berge.Als dat het soort vrouwen zijn die omhoog geduwd worden ,laat het dan maar.
  • ANN LIMBOS

    6 jaar geleden
    Aan alle vrouwen : proficiat omdat je een vrouw bent !
  • Koen Cambré

    6 jaar geleden
    Op internationale vrouwendag worden alle prestaties en bijdragen van vrouwen in de geschiedenis gevierd. Voor de prestaties van mannen zou je de overige 364 dagen nodig hebben, dus die vrouwen die mannendag niet willen erkennen, hebben toch een beetje gelijk.
  • Joseph Van de Perre

    6 jaar geleden
    Internationale vrouwendag voor #MeToo - ers zou verplaatst worden naar 28 December
  • dirk maes

    6 jaar geleden
    De Vernenigde naties zijn seksistisch als ze de mannendag niet erkennen. Op zich is zo een dag voor slechts 1 geslacht toch ook seksistisch?