© Koen Bauters/belgaimage

Proximus-topvrouw Dominique Leroy roept Voetbalbond op om af te zien van rapper Damso

Proximus-CEO Dominique Leroy kan zich niet vinden in de keuze van de Voetbalbond om de Brusselse rapper Damso het WK-lied voor de Rode Duivels te laten schrijven. Ze zal er bij de Voetbalbond op aandringen die beslissing ongedaan te maken. Dat heeft minister van Telecom Alexander De Croo (Open VLD) donderdag in de Kamer aangekondigd.

De Belgische Voetbalbond (KBVB) herbevestigde woensdag zijn omstreden keuze voor Damso als schrijver van het officiële WK-lied. De rapper kwam onder vuur te liggen door de vele vrouwonvriendelijke teksten in zijn andere liedjes. De Vrouwenraad, die de kwestie aankaartte, riep de sponsors van de Rode Duivels op “hun verantwoordelijkheid te nemen”.

“Zijn teksten staan bol van afkeer, minachting en verbaal geweld tegenover vrouwen”, aldus de Vrouwenraad in een open brief over de keuze voor de Brusselse rapper Damso als maker van het officiële WK-lied. De rapper staat bekend om zijn vrouwonvriendelijke teksten. Na de Vrouwenraad hadden ook de sponsors van de Rode Duivels al hun bezorgdheden geuit, net als enkele politici.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Verenigende boodschap"

Woensdagavond liet de KBVB in een reactie echter weten voet bij stuk te houden. “De song werd ons al voorgesteld door de artiest en heeft ons enorm gecharmeerd om de grote verenigende boodschap ervan”, klinkt het onder meer. “We wensen niet door de polemiek gegijzeld worden en bevestigen hierbij nogmaals onze keuze.”

De KBVB liet woensdag ook weten zo snel mogelijk alle sponsors uit te zullen nodigen om hen de song te laten beluisteren en hen - opnieuw - het proces uit te leggen dat tot deze keuze heeft geleid.

Proximus is één van de sponsors van de Voetbalbond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER