REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Slimme verkeerslichten kunnen voor de gek gehouden worden, ontdekten onderzoekers

AutoEen slimme auto die precies weet waar hij rijdt, een slim stoplicht dat weet waar alle auto's zijn en wie het beste groen licht kan krijgen. In theorie is het een ideale combinatie, voor doorstroming en tegen vervuiling, en daarom wordt er in de Verenigde Staten al mee getest. Maar het is niet zo veilig als het lijkt, waarschuwt de universiteit van Michigan.

7 reacties

  • Anonymous

    6 jaar geleden
    Slimme (voor hun tijd) lichten bestaan al van in de jaren 80 in California.
  • Koenraad Verstraeten

    6 jaar geleden
    Inderdaad, Theo en "dodl", de N16 van Sint-Niklaas - Mechelen (en terug); idem dito. De hele tijd, optrekken en stoppen. En weer optrekken en stoppen aan het volgende licht . En weer ... . Het verkeerslicht op het kruispunt N16/Hoogkamerstraat, Temse slaat soms na 6 à 7seconden alweer in het rood voor de auto's komende uit Temse. Twee auto's gepasseerd . Slim, inderdaad! Héél slim, die lichten. Het opzet achter het verschijnsel ontgaat mij echter totaal. Iemand??...
  • Benny Verhamme

    6 jaar geleden
    @Theo Van Hoof inderdaad wij hebben eerder een rode golf :). De theorie als er 1 licht net voor je neus op rood springt wees maar zeker dat de volgende ook voor je neus op rood zal spring tenzij je een serieuze snelheidsovertreding begaat.
  • Theo Van Hoof

    6 jaar geleden
    Als ze hier al eens beginnen met een groene golf te installeren, dan maken we al een serieuze stap vooruit. Wat in 1985 al mogelijk was op de B1 in Dortmund, kan hier nog altijd niet. Als je in Mechelen aan een verkeerslicht groen krijgt, kan je er van op aan dat het volgende op rood zal gaan.
  • dirk claeys

    6 jaar geleden
    Slimme lichten in België ! Voor binnen 50 jaar! Eerst slimme aannemers voor alle putten en riooldeksels!