Familie en vrienden fietsen vijf jaar na Pukkelpopdrama naar Kiewit: “Ons Marijke in herinnering houden”

© jvdv

© repro jvdv

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een groep fietsers vertrekt zaterdag vanuit het Hamse Jules Vincartpark om de ‘Marijke Route’ te rijden naar Kiewit, de plaats waar de toen 21-jarige Marijke De Wilde tijdens Pukkelpop 2011 het leven liet.

JAN VAN DE VELDE

“Marijke leeft nog verder in de vele mooie herinneringen en dat willen we blijven beleven”, zeggen papa Dirk De Wilde en mama Katrien Van Steen vijf jaar na het verlies van hun dochter. De zware storm die op 18 augustus 2011 over het festivalterrein van Pukkelpop trok, eiste vijf mensenlevens, onder wie ook de gedreven Chiroleidster uit Hamme.

De ouders van Marijke vinden troost in de wetenschap dat hun dochter op slag dood was toen de lichtpaal op haar tent viel. Marijke overleed in de vooravond, maar Dirk en Katrien kregen die boodschap pas na middernacht. “Enerzijds is er de frustratie dat we urenlang in onzekerheid waren”, zegt Dirk. “Anderzijds heeft Marijke voor ons bij wijze van spreken langer geleefd. Nu nog is het voor ons belangrijk om die gedachte in ere te houden. Dat we met familie en vrienden onze Marijke Route kunnen fietsen naar het herinneringsmonument in Kiewit, is een bijzondere ondersteuning in ons verwerkingsproces.”

Dirk en Katrien hebben nooit met de vinger gewezen naar de organisatoren van Pukkelpop.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen