Paaldansen vanaf 4 jaar? “Kinderen vinden het gewéldig”

© fvv

Kinderen op paaldansles? Het kan in studio noXcuse op de Wiedauwkaai in Gent. Vergeet alle vooroordelen: paaldansen is een intensieve, stoere en leuke sport waartoe kinderen zich spontaan aangetrokken voelen. “In elke speeltuin staat een paal, kinderen vliegen daar naartoe”, zegt Tine Poullet, een van de beste paaldanseressen van België.

Annelies Rutten

Ditte (8) en Maai (6) voelen zich thuis in paaldansstudio noXcuse. Ze doen al een jaar aan paaldansen en dat merk je. In geen tijd klimmen ze tot boven. En vaste oefeningen zoals ‘bolletje’ – met opgetrokken knieën draaien rond de paal – of ‘kikker’ – voeten op de paal en knieën wijd – voeren ze uit zonder verpinken. Tine Poullet bekijkt het met de glimlach. “Voor kinderen is het zo natuurlijk”, zegt ze. “In elke speeltuin staat een paal, kinderen vliegen er spontaan naartoe.”

Poullet, opvoedster van opleiding, startte zelf met paaldansen toen ze een hobby zocht met een uitdaging. “De combinatie van kracht, dans en flexibiliteit sprak me meteen aan. Net zoals het feit dat je steeds weer je grenzen kunt verleggen.” Poullet, die in juli nog ons land vertegenwoordigde op het WK paaldansen in Londen, volgde een instructortraining en begon af en toe les te geven.

Een jaar geleden nam ze de beslissing om haar job als opvoedster stop te zetten en voluit voor haar eigen sportstudio te gaan. Een deel van de Eskimofabriek op de Wiedauwkaai bouwde ze om tot een frisse en mooi ingerichte studio.

INFO

www.noxcuse.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen