Koen Geens
Volledig scherm
Koen Geens © BELGA

"Eerst taalkwestie oplossing vooraleer eigen rechtbank voor Halle-Vilvoorde"

Het volstaat niet om in Halle-Vilvoorde een correctionele rechtbank op te richten om tegemoet te komen aan de verzuchtingen van burgemeesters uit deze regio. Eerst moet er een oplossing gevonden worden voor de taalkwestie waardoor Franstalige daders uit deze regio zich kunnen laten berechten door een Franstalige Brusselse rechtbank. Dat heeft justitieminister Koen Geens gezegd tijdens de inhuldiging van een antenne van het Brusselse justitiehuis in Asse.

4 reacties

  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    BHV is gesplitst met gebetonneerde rechten voor de Franstaligen op Vlaams grondgebied. De zesde stRaat-hervorming kwam tot stand door de collaboratie van de cD&v/Open vLD (en natuurlijk sp.a) met de Franstaligen. Zij wilden kost wat kost N-VA dwarsbomen en regeerden nog liever meet de PS.
  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    Nu meteen korte mette maken met dit eindeloos gezeik. Vlaams/Nederlands voor heel België of het land definitief in tweeën splijten met elk een eigen regering en grondwet. Lang genoeg geduurd met telkens in praktijk hele grote problemen die niet of nooit opgelost kunnen worden. Maak er Belgiek en Belgeland van!
  • John Nelis

    6 jaar geleden
    En CD&V was toch zo fier, met Beke op kop, dat BHV netjes gesplitst was. Niet dus.
  • Dick DECOCK

    6 jaar geleden
    Altijd uitvlucht om de mazen maar niet te moeten dichten, het is job van Geens om oplossingen te vinden zonder uitvluchten te zoeken.