EPA
Volledig scherm
© EPA

Ontketent Trump met zijn nieuwe staalheffing nu een wereldwijde handelsoorlog?

Over vijftien dagen beginnen de Verenigde Staten met heffingen op de import van staal en aluminium, dat maakte het Witte Huis gisteren bekend. Canada en Mexico worden daarvan voorlopig vrijgesteld. Hoelang, "zal afhangen van de onderhandelingen over NAFTA", zegt een woordvoerder van het Witte Huis. Voor Europa is die heffing slecht nieuws.  De EU dreigde eerder deze week al met een heftige tegenreactie. Volgens de VN worden vooral de armere landen getroffen.

54 reacties

  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    Heel naïef, Patrick De backer. Tax cut die de 1% bevoordeelt, inperken van de sociale zekerheid, invoerheffingen die de eigen bevolking zullen treffen, prijzen die de hoogte ingaan terwijl de lonen stabiel blijven. Jouw idee van opkomen voor je kiezers.
  • Patrick De backer

    6 jaar geleden
    Trump is een president die opkomt voor zijn land, voor zijn kiezers. hij is niet het type Europees politieker dat, éénmaal verkozen, zich voor de wereld inzet (lol) en zijn Eigen bevolking laat stikken en betalen.
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Vanaf dag 1 van zijn kiescampagne was het duidelijk dat Trump niks dan waanzin, onrust, chaos, handelsoorlogen, racisme en conflicten beloofde. Hij komt al zijn beloftes na en de wereld krijgt precies wat hij beloofd heeft: chaos, onrust, handelsoorlogen, racisme en conflicten. Het nakomen van beloftes is niet ALTIJD een verademing of een zegen of een weldaad voor de mensheid hoor. Verre van, zeker niet in het geval van Trump.
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Verkiezingsbeloftes zijn er enkel om stemmen te halen. Eens aan de macht ziet men dat het niet haalbaar is. Weer goed voor de oppositie ie weer zaken gaat beloven, die als ze winnen ook weer zien dat het niet haalbaar is en zo kan men blijven doorgaan. Wil men zijn beloftes echt waarmaken, dan schiet men meestal in eigen voet aangezien deze beloftes toch weer niet haalbaar zijn!!!
  • imke de meester

    6 jaar geleden
    dat komt immers niet zo ver.