© Walter Saenen - WAS

Verkeerscontrole speciaal voor motorrijders bij Waaslandtunnel: “Camera’s registeren nummerplaten niet”

In de Waaslandtunnel tussen rechter- en linkeroever werd donderdag tijdens de ochtend- en avondspits door de politie een verkeerscontrole gehouden waarbij de aandacht ging naar motorrijders.

sare

“Drie motorrijders werden uit het verkeer gezet omdat ze de doorlopende witte lijn tussen de rijstroken overschreden en vervolgens in tegengestelde richting de file voorbij reden”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Tijdens het inhaalmanoeuvre worden de motards spookrijders.

“Het gaat dus om overtredingen van de derde en vierde graad”, luidt het nog. Op vraag van het politieparket werden de rijbewijzen van de drie motorrijders onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

De Waaslandtunnel is sinds enkele jaren uitgerust met camera’s voor trajectcontrole, die meten de snelheid van iedereen die door de tunnel rijdt. De camera’s registreren ook de volgorde waarin voertuigen de tunnel inrijden. Is die volgorde anders bij het uitrijden dan is heeft iemand een voorligger ingehaald en krijgt de overtreder de boete in de brievenbus. “De camera’s registreren echter de voorste nummerplaat en die hebben motorrijders niet”, verklaart Bruyns het feit dat er nu een fysieke controle gehouden werd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER