© HBvL

Das doet een dutje in kelder in Kanne

Een kelder in Kanne heeft vorige week een wel erg merkwaardige gast gehad. Een jonge das wandelde via het kattengat binnen om er zijn dutje te doen. Een medewerker van het Natuurhulpcentrum ving de das in zijn slaap en bracht hem naar een holle weg. Daar werd het dier opnieuw vrijgelaten.

MM

De bewoner van het pand in de Sint-Hubertusstraat, waar vroeger café ’t Brökske zat, had al enkele dagen in de gaten dat niet alleen zijn katten de faciliteiten in een van de lage kelders gebruikte. Omdat de das zich duidelijk om zijn gemak voelde en al met de herinrichting van de kelder was gestart, werd het Natuurhulpcentrum gecontacteerd. “In de kelder was de mergel al omgewoeld. Maar wat me nog het meest verraste, was de das zelf. De eigenaar had er een lamp op gezet maar dat leek het diertje niet te storen, hij sliep gewoon rustig verder”, zegt Sam Steegen van het Natuurhulpcentrum. “Met een schepnet heb ik hem gevangen. De eigenaar wist dat er een paar straten verder dassenburchten in de holle wegen waren. Daar hebben we het jonge dier vrijgelaten.”

Om te voorkomen dat de das naar zijn vertrouwde slaapplek terugkeert, hebben de bewoners hun kattengat kleiner gemaakt. “Dat een das in een huis komt slapen, gebeurt niet vaak. We vermoeden dat het om een jongvolwassen exemplaar gaat dat uit de burcht is verstoten en een nieuwe woonplek moest zoeken. Hopelijk hebben wij hem nu op het goede pad gezet”, besluit Steegen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer