E40 weer volledig vrijgemaakt na zwaar ongeval

© BELGA

De E40 tussen Gent en Brussel is weer volledig vrijgemaakt na het zware ongeval van vanochtend in Ternat. Er staan wel nog steeds lange files.

Er waren tientallen voertuigen betrokken bij de aanrijding, die rond 6.30 uur gebeurde. Een bestelwagen die richting Gent reed, raakte om nog onbekende redenen van het wegdek, boorde zich dwars door de middenberm en kwam op de rijweg richting Brussel terecht. Daar botste hij tegen het aankomend verkeer.

Bij de aanrijding vielen geen slachtoffers. De materiële schade is wel aanzienlijk. Na het ongeval lag het wegdek bezaaid met glas en andere brokstukken. De wegpolitie besloot daarom de snelweg tijdelijk volledig af te sluiten. Intussen zijn in elke rijrichting alle rijstroken terug vrijgemaakt, maar het zal nog wel even duren voor het verkeer weer vlot kan doorrijden. Momenteel staat in elke richting ruim een half uur file.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.