Direct naar artikelinhoud
Verkeer

Hinder op E40 bij Ternat: Richting Brussel nog twee rijstroken versperd

Hinder op E40 bij Ternat: Richting Brussel nog twee rijstroken versperd
Beeld thinkstock

Na het ongeval op de E40 in Ternat is in de richting van Gent enkel nog de linkerrijstrook versperd, richting Brussel zijn dat er nog twee. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Op de E40 in Ternat gebeurde rond 6.30 uur een aanrijding in de richting van Gent, waarbij verschillende voertuigen betrokken waren. "Een bestelwagen ging daarbij door de middenberm, en kwam in de rijrichting van Brussel terecht op zijn zijkant. Er waren drie à vier voertuigen betrokken", zegt woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum Peter Bruyninckx. Hij voegt toe dat er volgens de wegpolitie geen gewonden zijn gevallen.

Het wegdek was wel bezaaid met brokstukken, waardoor de snelweg volledig afgesloten moest worden in beide richtingen. "De hulpdiensten hebben zo snel mogelijk een doorgang gemaakt, en om even voor 7.00 uur was de rechterrijstrook in beide richtingen vrij. In de richting van Gent is inmiddels nog een extra rijstrook vrijgegeven", aldus Bruyninckx.

Hij raadt wel nog steeds aan om de omgeving van het ongeval te mijden, en om te rijden via Antwerpen. Hoe lang de hinder nog zal aanhouden, kan het Verkeerscentrum momenteel niet inschatten.