Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Volwassen kinderen die weer thuis gaan wonen maken ouders ongelukkig

Als ze jong zijn, verlangen we naar de dag dat ze het huis verlaten, zodat we de draad van ons leven voor kinderen weer kunnen oppikken. Maar eenmaal dat moment aanbreekt, krijgen veel ouders last van het lege nest-syndroom. Niet voor lang, zo blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in het vakblad Social Science and Medicine. Eenmaal ouders de situatie gewend zijn, hoeven de kinderen niet meer terug te komen. 

9 reacties

  • Katelijne Tytgat

    6 jaar geleden
    Probleem is niet dat je 'volwassen' kind terug thuis komt wonen, maar dat die zich prompt opnieuw gaat gedragen als de puber van vroeger die alles laat rondslingeren en zich richt op uitgaan...komt nu nog bij dat ze met hun tablet aan tafel komen en dat je 'in gezelschap' eigenlijk nog meer alleen bent dan als je effectief alleen bent... Bij mij zijn mijn kinderen altijd welkom, maar is schipperen.
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    In andere culturen is het normaal dat familie samenwoont. Dat kan ook voordelen met elkaar meebrengen. Probleem is dat nieuwe woningen piepklein zijn en dit niet meer toelaten. In oude huizen kan je makkelijk ieder zijn privé ruimte maken, of een hele zolder inpalmen. Maar als je voor 100-120 vierkante meter als 250.000 euro moet neertellen... Een wooncontainer is ook gene optie aangezien de nieuwe huizen geen tuin meer hebben, wat een doordachte toekomst gaan we tegenmoet.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Kangoeroe style wonen is niet samen wonen. Bij echt samen wonen van twee generaties is er één die zich moet aanpassen, eigenlijk moet schikken, in de levensstijl van de andere.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Ja...en bij ouders gaan wonen omdat ze zwaar ziek zijn...
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Ja...en bij ouders gaan wonen omdat ze zwaar ziek zijn...