© Gil Plaquet

Maanrock maakt nieuwe namen bekend

Vrijdag maakte de organisatie van Maanrock nog een pak nieuwe namen bekend. De affiche voor zondag is bijna compleet. Mechelaars kunnen opnieuw een aantal goede doelen kiezen die een deel van de opbrengst van het festival krijgen.

Ward Bosmans

Nadat eerder al de komst van De Kreuners werd aangekondigd, pakte Maanrock vandaag uit met nog een aantal klinkende namen voor de programmatie. Op zondag 26 augustus staan Laura Tesoro, Kaatje, Abba Gold, Rob De Nijs én Discobaar A Moeder op het Groot Podium.

© if

De aftrap op zondag wordt gegeven door Kaatje. Samen met haar maatjes Kamiel en Viktor zorgt ze voor een spetterende start voor de allerkleinste festivalgangers. Laura Tesoro kennen we van hits als ‘Outta Here’ en ‘Higher’ en haar Eurovisiesongnummer ‘What’s The Pressure’. Abba Gold is een hommage aan de muziek van Abba, een van de populairste groepen in de jaren ’80. Met Rob De Nijs staat er een icoon uit de Nederlandstalige muziek op het Groot Podium. Hij brengt hits die vastgeroest zitten in ons collectief geheugen. Denk maar ‘Zondag’, ‘Banger Hart’, ‘Malle Babbe’ of ‘Het werd Zomer’. De afsluiter op de Grote Markt wordt Dicobaar A Moeder. Het Antwerps fenomeen liet ook vorig jaar al iedereen meedansen en zingen tot de laatste noot. Ook op het Feestpodium is er plaats voor nostalgie. De legendarische dj Yves Deruyter is een echt nineties-icoon met tracks als ‘The Rebel’, ‘Animals’, ‘Rave City’ en ‘Calling Earth’.

Dina Tersago en Bert Gabriels

© AP

Vorig jaar bracht Maanrock 25.000 euro op voor vijf goede doelen. Ook dit jaar staat ‘feesten voor het goede doel’ centraal. Dina Tersago en Bert Gabriels steunen de actie en zijn er daarom graag de ambassadeurs van. Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest, is trots dat de Mechelse festivalzomer niet alleen de langste en de meest toegankelijke, maar ook de warmste en meest solidaire is. “We hebben niet getwijfeld om op de ingeslagen weg verder te gaan. Vorig jaar hebben de Mechelaars hun groot hart getoond en hebben we heel wat middelen kunnen ophalen. We hopen dat dit jaar opnieuw te doen.”

Nog tot 27 maart krijg je de kans om goede doelen te suggereren via dezomerisvanmechelen.be. Van 6 tot 27 april, wordt een shortlist gepubliceerd en kan iedereen opnieuw stemmen. Midden mei worden de vijf winnende verenigingen bekendgemaakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER