© VUM

Kansspelcommissie valt binnen in kinderspeelhal van De Vossemeren

De Kansspelcommissie is binnengevallen in vakantiepark De Vossemeren in Lommel, eigendom van Center Parcs, na een reportage van het VRT-programma Pano. Dat meldt VRT NWS vrijdagmiddag en de woordvoerster van de Kansspelcommissie heeft dit bevestigd aan Belga. Uit de reportage was gebleken dat enkele vakantieparken in ons land een kinderspeelhal hebben waar de allerkleinsten kunnen spelen met gokelementen die lijken op roulette en jackpot.

Het Vlaams Expertisecentrum voor alcohol-, drugs- en gedragsgebonden verslavingen - zoals gokken - had daarover al zijn bezorgdheid geuit. De Kansspelcommissie wil nu bepaalde spelletjes voor kinderen in de speelhallen verder onderzoeken.

“Twee mensen van onze controledienst, een ingenieur en een politieambtenaar, zijn vrijdagmiddag bezig met een controle in het park De Vossemeren”, zegt Marjolein De Paepe van de Kansspelcommissie. “Kwetsbare groepen zijn onze prioriteit en kinderen vallen daaronder. Er zal onder andere gecontroleerd worden hoeveel inzet er gevraagd wordt. Als er inbreuken vastgesteld worden, dan kunnen de toestellen verzegeld en in beslag genomen worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER