rv
Volledig scherm
© rv

Zo wil Weyts het fileprobleem aanpakken: met 32 grote werven op snelwegen

BinnenlandDe files op de Vlaamse snelwegen zijn in 2017 liefst 6 procent zwaarder geworden, doordat er opnieuw meer verkeer op de baan was dan het jaar daarvoor. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) heeft vandaag uitgelegd hoe hij het fileprobleem wil oplossen: door 1,5 miljard euro in Mobiliteit te investeren. Dat betekent dat we ons aan grote werven op de autosnelwegen - maar liefst 32 in totaal - mogen verwachten.

176 reacties

  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    Kijk eens naar de foto ! Vrachtwagens, vrachtwagens en nog eens vrachtwagens. Waarom wordt ons uitgebreid spoornet niet meer gebruikt voor vrachtvervoer ?
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    dat hij eens iemand verantwoordelijk voor aankoop van wegenbouw matrialen aanstelt en die verantwoordelijk maakt,wil zeggen het matriaal beton,ondergrond of fundering en het asfalt ,controleert want ik denk dat daar heel erg veel in gefoetert wordt,waarom in is nederland het beton en het asfalt zoveel beter,in acht genomen de trucks laden er veel zwaarder dan in belgie hoor maar ik zie geen spoorvorming,misschien in nederland kopen
  • Mr Smith

    6 jaar geleden
    En waar gaat Bennie het geld halen? Heel toevallig is er in parlement een debat aan de gang over 5milj euro die verdwenen zijn van bevroren rekeningen van de lybie..
  • Eugene Peeters

    6 jaar geleden
    Misschien eens denken aan de vroeger geplande doorsteek: Herent-Zemst-Aalst. Te zien op Michelinkaarten van 30 jaar geleden! Zal zowel Brussel als Antwerpen ontlasten. Het is ook een eventuele kleine oplossing bij problemen met de brug van Vilvoorde. Dan zal half Europa niet moeten stilstaan. Prof. Maniel heeft ooit gezegd dat hij beton maar kan garanderen voor 50 jaar.
  • Chris Vandeneede

    6 jaar geleden
    Alternatieven voor de auto: de fiets. Kunnen we aub een openbaar vervoer krijgen, West-Europa waardig? Indien niet, kunnen we dan aub stoppen met acties zoals 2-baanvakken te reduceren naar 1 en daarbij nieuwe files creeren en buurtbewoners te vergiftigen? Kijk naar oprit Rumst, heel Mortsel na de Groenen, enz. Ik heb een ongeval gehad en en kan niet fietsen, Ben.