Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Voedingsbiotechnoloog: "Oorzaak van al dat gesjoemel? De druk om vlees zo goedkoop mogelijk aan te bieden"

Consument"Eén van de belangrijke oorzaken van vleesschandalen zoals dit van het vleesverwerkende bedrijf Veviba in Bastenaken, is de druk die op de vleessector wordt uitgeoefend om vlees aan de goedkoopste prijs aan te bieden." Dat zegt voedingsbiotechnoloog Frédéric Leroy van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). "Zo zet je de deur open voor opportunisten om de hoekjes af te snijden en zo beland je al snel in de illegaliteit."

37 reacties

  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    @Gilbert Vermeersch, ook in Nederland zijn schandalen en rollen deskundigen na een schandaal over elkaar heen, google even over het eierschandaal en de Nederlandse voedings waren wet.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Winstmaximalisatie ten kost van gelijk wat is de oorzaak. In een neoliberaal economisch klimaat waarin regulering en controle afgebouwd worden.
  • Jos Vaneerdewegh

    6 jaar geleden
    Niet zeveren, sjoemelen zit in onze genen; de winst en corruptie is nooit groot genoeg Dat is alles; Is in elke sector zo.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Beste Jan ,deze rechtse nva regering maakt het voor de mensen onmogelijk om nog een kwaliteits stukje vlees te eten . Alles is een pak duurder ,uitgezonderd het loon en wat moeten we dan doen ? brood en water of honger lijden ?? En dan zijn er de zo gezegde controles ? Foei! Nooit meer nva man , één keer was één keer teveel.
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Oorzaak: Druk om vlees zo goedkoop mogelijk aan te bieden? In Holland is alles goedkoper en kwalitatief goed zonder schandalen.