© PXL-Education lerarenopleiding

© PXL-Education lerarenopleiding

© PXL-Education lerarenopleiding

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

PXL-Education organiseert STEM & SEI-dag voor 170 leerlingen

Op 1, 6 en 9 maart organiseerde de lerarenopleiding van Hogeschool PXL een STEM & SEI-dag voor 170 leerlingen van Middenschool Kindsheid Jesu. De leerlingen en hun leerkrachtenteam van de richting Moderne Wetenschappen ontdekten op interactieve wijze hoe boeiend STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) en economie kunnen zijn.

PXL-Education lerarenopleiding

De leerlingen speelden tijdens de SEI-workshop het Trivial Pursuit spel dat speciaal voor deze dag in een nieuw kleedje gestoken werd. Ze ontdekten m.b.v. tablets en opdrachten hoe belangrijk de betaalmiddelen zijn in hun dagelijks leven. Ondernemen is ook willen winnen en deze winnaarsmentaliteit zorgde ervoor dat de leerlingen zeer gedreven waren om hun opdrachten tot een goed einde te brengen.

Tijdens de STEM-workshops ontdekten de leerlingen in een interactieve science-quiz met iPads als stemkastjes hoe je ballonnen groter kan maken met droogijs, rozijnen laat dansen, speksnoepen vergroot met behulp van een vacuümpomp …. Ze gingen ook zelf aan de slag tijdens een proevencarrousel met als thema ‘licht en kleur”. Zo bakten ze groene spiegeleitjes, ontkleurden ze roze vloeistoffen met hun adem , maakten ze licht zichtbaar met een plasmabol en nevels, haalden ze kleurstoffen uit M&M’s en lieten ze een knipperlichtje branden.

“Deze activiteiten brachten de leerlingen niet alleen in verwondering, maar prikkelden ook hun nieuwsgierigheid. Ze zochten naar een verklaring voor deze kleurrijke verschijnselen”, aldus Els Knaepen, coördinator Wetenschapscommunicatie voor de lerarenopleiding van Hogeschool PXL.

De workshops werden begeleid door studenten van de opleiding Professionele Bachelor Secundair Onderwijs natuurwetenschappen, biologie, fysica en economie.

Het leerkrachtenteam van Kindsheid Jesu was na een eerste geslaagde editie voor het tweede jaar op rij te gast op onze hogeschool. “ Het enthousiasme van onze leerlingen was opnieuw overduidelijk”, aldus Anouschka Troch, leerkracht Wetenschappelijk Werk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer