© Victoriano Moreno

Man (59) misbruikt jarenlang dochter en vergrijpt zich dan aan kleindochter: “Ronduit beestachtige feiten”

Een man van 59 uit Borgerhout heeft zijn dochter van haar 3 tot haar 18 jaar wekelijks misbruikt. Toen hij zich ook begon te vergrijpen aan zijn kleindochter van 3, stapte de dochter naar de politie. De man riskeert twaalf jaar cel.

dvd

De feiten waarvoor de 59-jarige J.D. terechtstaat, zijn ronduit gruwelijk. Hij had eerst jarenlang zijn eigen dochter verkracht, en begon zich daarna ook te vergrijpen aan zijn kleindochter. Toen het driejarige meisje op 15 mei 2017 tegen haar mama zei dat ze niet meer wilde dat ‘vava’ haar pijn deed met zijn piemel, was de maat voor de vrouw vol. Ze confronteerde eerst haar vader met wat haar dochtertje had verteld, waarop hij toegaf dat hij het meisje had betast. Daarna stapte ze naar de politie.

Zelf was de vrouw van haar 3 tot haar 18 jaar misbruikt door J.D. Het gebeurde vooral op woensdagnamiddag, omdat haar moeder dan niet thuis was. Ze mocht van hem niets zeggen, want anders zou ze de gevolgen moeten dragen. Het misbruik was pas gestopt toen ze bij haar vriend was ingetrokken.

“De feiten zijn ronduit beestachtig, maar de beklaagde toont weinig schuldinzicht. Hij vindt zichzelf geen pedofiel, omdat het enkel binnen de familie gebeurde. Het was volgens hem uit liefde”, stelde de procureur.

De beklaagde werd na twee maanden voorhechtenis vrijgelaten onder voorwaarden en is intussen in behandeling voor zijn problematiek. “Hem nu weer voor lange tijd naar de gevangenis sturen, is geen oplossing”, pleitte zijn advocaat Mounir Souidi. “Hij is meer gebaat met een deels voorwaardelijke straf, zodat hij zijn behandeling kan verderzetten.”

Het openbaar ministerie verzet zich daartegen, gelet op de zwaarte en de lange duur van de feiten. Het vordert twaalf jaar cel en vijf jaar terbeschikkingstelling. De rechtbank doet op 17 april uitspraak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER