© rr

Marina na maand herenigd met haar vermiste buldog: “Hij stonk wel helemaal naar de sigarettenrook”

Marina Bogaerts uit Westmalle is dolgelukkig. Haar sinds 4 februari vermiste Franse buldog Scotch werd vlakbij huis teruggevonden. Mogelijk werd hij vastgehouden.

KMa

De donkere Franse buldog met grote witte borstvlek verdween op 4 februari bij de broodjeszaak Chaud Pain van Marina aan de Antwerpsesteenweg. De vrouw startte een zoektocht samen met vrijwilligers van Lost Dogzzz en loofde 500 euro uit. Ze vreesde dat het dier was meegenomen, omdat het nergens meer werd opgemerkt. Een spoor van een speurhond liep ook plots dood.

Vrijdag om 14u kreeg Marina telefoon van personeel van Keysers Koeltechniek zo’n tweehonderd meter verderop op de Antwerpsesteenweg, dat er een hond op de parking was komen aanlopen die aan het signalement van Scotch voldeed. Het personeel had het hondje meteen binnen gepakt.

“Het weerzien was zalig”, vertelt Marina. “Scotch was enorm blij om mij te zien. Hij stonk wel helemaal naar sigarettenrook. Toen ik er stond, kwam er na een tijdje ineens een vrouw binnen bij Keysers Koeltechniek om te informeren of we soms een Franse buldog hadden gezien.”

Vastgehouden?

Mogelijk werd Scotch dus toch vastgehouden en kon hij ontsnappen. Malle hangt vol affiches van Scotch, het dier stond in de kranten en op Facebook dook Scotch ook geregeld op. Zeker in de buurt was iedereen op de hoogte van de zoektocht van Marina en het signalement van Scotch. De politie Voorkempen heeft de zaak nu in onderzoek.

Er is nog een tweede Franse buldog vermist in Westmalle. Omdat Keysers Koeltechniek de 500 euro beloning niet moet hebben, gaat Marina die aan Lost Dogzzz schenken voor alle zoekinspanningen. Ze bedankt ook iedereen die de voorbije vijf weken mee heeft uitgekeken.