REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Witte Huis stelt voorwaarden voor ontmoeting met Kim Jong-un kan plaatsvinden

Donald Trump, zal de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un niet ontmoeten tenzij die "concrete actie" onderneemt. Dat zei het Witte Huis gisteren.

23 reacties

  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Vrede komt er niet zoals in de sprookjes wordt verteld. Kim jung un kent de voorwaarde van de US, dus is het logisch dat hij met iets over de brug komt anders hebben onderhandelingen geen zin. Als Kim niet met concrete voorstellen voor afbouw van zijn nucleair arsenaal komt dan kan US best nog wat sancties opleggen tot zijn regime in mekaar stuikt.
  • zulma terrana

    6 jaar geleden
    Mensen zijn nu eenmaal rare wezens die het beste de vrede bewaren als beide kanten elkaar kunnen afmaken binnen de seconde . Eens er eentje zo dom is de wapens neer te leggen vliegt de ander er onherroepelijk op .In dit geval heeft Trump iets te snel geweest maar komt daar nu op terug . Nu afwachten .
  • Karel Flanders

    6 jaar geleden
    Zet ze alle 2 in een ring, wie wint mag z'n wapens hebben. Vroeger stonden leiders op de eerste rij, nu zitten ze in ivoren torens en gebruiken ze het volk als kanonnenvoer. Lafaards.
  • serge vansteenkiste

    6 jaar geleden
    Een storm in een glas water zo kan hij even de boot af houden van de wapenwet en zijn andere misbaksels dat hij er gewoon niet door krijgt.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Met andere woorden: Trump krabbelt al terug. Die ontmoeting zal er dus niet komen.
  1. Experts over de historische ontmoeting tussen aartsvijanden Trump en Kim Jong-un: "Trump is niet aan zet, wellicht wil Kim tijd kopen"
    PREMIUM

    Experts over de histori­sche ontmoeting tussen aartsvijan­den Trump en Kim Jong-un: "Trump is niet aan zet, wellicht wil Kim tijd kopen"

    De Noord-Koreaanse president Kim Jong-un en de Amerikaanse president Donald Trump gaan elkaar al over enkele weken de hand drukken. Dergelijke topontmoeting is historisch: het is meer dan 70 jaar geleden dat een Amerikaanse president een Noord-Koreaanse leider in levende lijve ontmoette. Al die tijd al leven beide landen op gespannen voet met elkaar. Trump, die Kims uitnodiging gretig aanvaardde, eist dat 'Rocket Man' Kim zijn nucleair programma stopzet en zal een totale denuclearisering uit de brand proberen slepen. Kim Jong-un van zijn kant zal eisen dat de sancties worden opgeheven en zijn regime wordt erkend. Experts vrezen dat Trump zijn hand overspeelt. "Trump is niet aan zet. De geplande ontmoeting is de verdienste van Zuid-Korea. Dit is een zuiver regionaal proces. Trump is de toeschouwer, hij zet de agenda niet", zo klinkt het. Dat Kim zijn kernwapens zal opgeven, dat lijkt niemand écht te geloven. Dat Trump gebaat is bij een portie internationale afleiding met een hoog dramatisch gehalte, staat buiten kijf. Maar zal hij echt kunnen aantonen dat hij als zakenman betere deals kan sluiten dan zijn voorgangers?