Vorig jaar in zak en as, maar nu is Topradio gered: “In april luistert héél Vlaanderen naar ons”

© fvv

“Voor feest is er geen tijd. Maar we hebben wél een glas gedronken.” Nadat het Gentse Topradio gelijk had gekregen bij de Raad van State, is ook cultuurminister Sven Gatz (Open VLD) overstag gegaan. De zender in de Nekkersputstraat wordt erkend als netwerkradio. “In april kunnen we héél Vlaanderen bereiken.”

jcd

Een grote domper was het, toen Topradio vorig jaar de duimen moest leggen voor concurrent Hit! Die laatste zender kreeg de erkenning. “Maar het dossier van onze concurrent stond vol met leugens”, vertelt voorzitter Bruno Heyndrickx. “Ze pakten uit met Stan Van Samang, maar die wist van niets. En dat ze een deal hadden met het vrouwenblad Flair was ook verzonnen. Hun baseline was zogezegd Radio met Flair, maar de grote baas van dat blad liet ons weten dat hij van niets wist. Dat kwam allemaal in ons dossier.”

Na het arrest van de Raad van State veranderde minister Gatz zijn plannen. “Fantastisch nieuws, uiteraard”, zegt Heyndrickx, in het ‘normale’ leven hoofdgeneesheer in het AZ Jan Palfijn. “Nu moeten we snel weer aan de slag. We komen uit een zeer moeilijke periode. We zijn blijven uitzenden, maar alleen via webstreaming en de digibox. Financieel kwamen we in moeilijk water. Ik heb persoonlijk geld moeten inbrengen. Anders was er geen andere optie dan stoppen.”

Personeel groeit weer

Het vast personeel werd verlaagd van 8 naar 5 personen. “Maar dat aantal laten we nu weer aangroeien tot 12. Vanaf nu kan alles snel gaan. We krijgen vijftien frequenties in grote steden. Dat wil zeggen dat we in zowat heel Vlaanderen te horen zullen zijn. Ons bereik zal je kunnen vergelijken met een landelijke zender. Het zal groter zijn dan in de periode dat je naar de uitzendingen kon kijken via VTM.”

Topradio moet nu nog een technisch parcours afleggen. “We moeten de vergunningen voor de frequenties aanvragen. Maar dat kan zeer snel gaan.” Als het een beetje meezit, luistert heel Vlaanderen in april al naar radio vanuit de Gentse Nekkersputstraat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen