Begrotingsminister Sophie Wilmès (MR).
Volledig scherm
Begrotingsminister Sophie Wilmès (MR). © BELGA

Europa vraagt tot 2,8 miljard euro extra per jaar van België

België zal in het meest extreme scenario 2,8 miljard euro extra per jaar moeten afdragen aan de Europese Unie. Dat blijkt uit een voorstel van de Europese Commissie in de aanloop naar de volgende meerjaarlijkse financiering van de EU (voor de periode 2021-2027), zo zegt minister van Begroting Sophie Wilmès (MR) in Le Soir. 

108 reacties

  • Nathalie Landtsheer

    6 jaar geleden
    Dat het weer geld oplevert, is niet nieuw. Probleem is sat België hoofdkantoor in EU is, en misschien pluimen ze ons wel bewust?
  • ERIK M. VAN MALDEREN

    6 jaar geleden
    Voor een sterker, menswaardiger en milieuvriendelijker Europa moeten we wat over hebben. Samen staan we sowieso sterker en samenwerking biedt mogelijkheden tot ontwikkeling naar een moderne mens en milieuvriendelijke samenleving..
  • Jan Vannuffelen

    6 jaar geleden
    Ik vraag me af of de kosten opwegen tegen de baten . Dan heb ik nog niet gesproken over de bemoeienissen door Europa .
  • Ronny Biesen

    6 jaar geleden
    Hupla we gaan weer moeten betalen
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    @Jack Vandenhende, loonstijging kan je op vele manieren bekijken. Het eindresultaat is wat mensen zien. Men heeft in begin van de regeer periode zware maatregelen getroffen die vooral de zwakkeeren troffen, dus ook gepensioneeerden. De kleine opslagdie men nu krijgt naar aanleiding van de verkiezingen voldoen niet om het effect weg te werken van de eerdere maatregelen. En dit ook voor de werkenden.