Een stuk van de 'Banderazo', de 'grote vlag' van zo'n 200 kilometer lang, die de eis van een zeetoegang kracht moet bijzetten. Bolivia verloor haar zeetoegang in de 19e eeuw na een oorlog met buurlanden Chili en Peru.
Volledig scherm
Een stuk van de 'Banderazo', de 'grote vlag' van zo'n 200 kilometer lang, die de eis van een zeetoegang kracht moet bijzetten. Bolivia verloor haar zeetoegang in de 19e eeuw na een oorlog met buurlanden Chili en Peru. © AFP

Bolivianen eisen toegang tot de zee met 200 kilometer lange vlag

Met een spandoek van bijna tweehonderd kilometer lang hebben duizenden Bolivianen de eis van hun land om toegang te krijgen tot de zee kracht bijgezet. Bolivia wil van buurland Chili toegang tot de zee krijgen. Deze vlag, de grootste ter wereld, is een teken van onze wil om meer dan honderd jaar isolatie te overwinnen", aldus staatshoofd Evo Morales. 

3 reacties

  • JOACHIM VAN BORTEL

    6 jaar geleden
    Allemaal betaald door de Boliviaanse overheid. Hier zullen maar enkelingen vrijwillig hebben aan meegewerkt. Zoals betogingen vorige maand. Alle ambtenaren verplicht om te gaan betogen om de president te steunen zoniet wordt er een 10% van hun loon ingehouden. Één grote farce
  • Eric Schollier

    6 jaar geleden
    Eerst het artikel lezen clement
  • Clement Asselman

    6 jaar geleden
    21.000 mensen in staatsdienst voor dat protest... Niets beter te doen? Ligt ge aan de zee, dan hebt ge toegang. Ligt ge niet aan de zee, dan hebt ge geen toegang. En wat biedt het land in ruil daarvoor aan Chili? Straks vraagt Zwitserland en Luxemburg toegang naar de zee!