Na de vergiftiging met zenuwgif van de Russische dubbelagent Sergej Skripal en zijn dochter hebben onderzoekers sporen van het gas in een restaurant gevonden. De ruimte wordt momenteel onderzocht, meldt de BBC.
Volledig scherm
Na de vergiftiging met zenuwgif van de Russische dubbelagent Sergej Skripal en zijn dochter hebben onderzoekers sporen van het gas in een restaurant gevonden. De ruimte wordt momenteel onderzocht, meldt de BBC. © Getty Images

"Sporen van zenuwgif aangetroffen in restaurant en pub waar vergiftigde ex-spion gegeten en gedronken heeft"

Na de vergiftiging met zenuwgif van de Russische dubbelagent Sergej Skripal en zijn dochter hebben onderzoekers sporen van het gif in een restaurant gevonden. Dat meldt de BBC. Het betreffende restaurant wordt momenteel verder onderzocht. Sergej Skripal (66) en zijn dochter Yulia (33) zouden er vorig weekeinde, enkele uren voor ze instortten op een parkbank in het Zuid-Engelse stadje Salisbury, gegeten hebben. Ook in een pub zouden sporen van het goedje zijn gevonden. De aard van het zenuwgif is nog niet bekend. 

7 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Ik zou sowieso het WK-voetbal in Rusland boycotten. De tijd is voorbij om de andere kant op te kijken en doen alsof je neus bloedt, alle diplomatie ten spijt.
  • Raphael Kerser

    6 jaar geleden
    Grappig hoe iedereen hier plots Sherlock Holmes wordt door één artikel te lezen.
  • Marc VOETS

    6 jaar geleden
    Stel dat ZOU kunnen bewezen worden dat Rusland hier achter zit: wat gaan de britten dan als 'gepaste' maatregel treffen? Het WK -voetbal 2018 boycotten?
  • Marc Spandel

    6 jaar geleden
    Raar is het feit dat 'ze' op enkele dagen tijd 'sporen' van het gifgas kunnen vinden als het om één zeldzaam feit gaat, en dat 'ze' géén bewijzen kunnen vinden van de reeds jaren durende gifgasaanvallen van Assad op zijn eigen burgers, met ontelbare doden enz.
  • Scouse Mouse

    6 jaar geleden
    Waarom "......... sporen van het GAS in een restaurant gevonden......"???? Er is GEEN gas gebruikt. Er is een nerve agent - waarschijnlijk een poeder....maar geen gas!!!