Klap tegen auto liep fataal af voor wolf: inwendige bloedingen en gebroken dijbeen

De doodgebeten schapen in Bree en Rotem zijn zeker niet het werk van Naya. Dat blijkt uit de gps-gegevens van de Duitse wetenschapper. Naya is niet in de buurt van getroffen weides geweest.

mm

Toch gaan de wetenschappers er vanuit dat er een wolf heeft toegeslagen. Zo hebben de slachtoffers een typische halsbeet en zijn er nog meer gelijkenissen met het tafereel in Meerhout waar Naya een dikke maand geleden enkele schapen doodbeet. Intussen zijn de mensen van het INBO bezig met staalnames op de kadavers. Pas na DNA-analyse hebben ze 100% zekerheid dat er een tweede wolf in Limburg is. Die resultaten laten ongeveer 2 weken op zich wachten. Maar door de dode schapen en onafhankelijke visuele waarnemingen van een minder schuwe wolf, gaan de kenners er vanuit dat de tweede wolf in Limburg een feit is.

UPDATE!!!!

De wolf die zondagvoormiddag aan de kapel langs de Neeroeterenstraat in Opoeteren werd gevonden, stierf na een botsing met een voertuig. Zoveel bijkt uit de röntgenfoto’s die in het Natuurhulpcentrum werden gemaakt. De mannetjeswolf had veel inwendige bloedingen, zijn dijbeen was gebroken en er waren kwetsuren aan de voorpoten. Het kadaver is inmiddels door de mensen van het INBO opgehaald.

Lees ook. Mogelijk een tweede wolf in Limburg: “Gedrag komt niet overeen met Naya”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer