Direct naar artikelinhoud
Binnenland

Gesignaleerde wolf doodgereden in Limburgse Neeroeteren

De dode wolf werd gevonden langs de Opoeterseweg in NeeroeterenBeeld Twitter

Een wolf is vanochtend het slachtoffer geworden van een verkeersongeval in Neeroeteren, in de provincie Limburg. Dat is bevestigd door het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek, waar het kadaver naartoe werd gebracht. Waarschijnlijk is dit hetzelfde dier dat gisteren twee schapen doodde in Bree en Rotem (deelgemeente van Dilsen-Stokkem). 

De dode wolf werd gevonden langs de Opoeterseweg in Neeroeteren. In het natuurhulpcentrum van Opglabbeek heeft dierenarts Stef Michels een röntgenfoto van het dier genomen. Daaruit bleek dat de wolf een dijbeenbreuk linksachter had opgelopen. Daarom wordt er met quasi zekerheid vanuit gegaan dat het dier door de aanrijding gestorven is.

Het dier zal worden opgehaald door het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Onderzoek daar zal meer duidelijkheid verschaffen over o.a. de leeftijd van de wolf. Nu al staat vast dat het om een mannelijke wolf gaat. 

Het nieuws van de dode wolf volgde vandaag kort nadat was bekend geraakt dat twee schapen bij evenveel schapenhouders in de regio waren gedood door hoogstwaarschijnlijk een wolf.

Wolvin Naya

Het gaat om de tweede wolf die dit jaar in Limburg is gesignaleerd. Het andere dier, wolvin Naya, houdt zich sinds bijna twee maanden op in het militair domein van Leopoldsburg. Zij draagt een halsbandzender, en daaruit blijkt dat zij nog altijd in het domein verblijft, zegt INBO-woordvoerder Koen Van Muylem. Naya is dus zeker niet verantwoordelijk voor de twee dode schapen in Bree en Rotem.

De dode schapen en de meldingen deden ook eerder denken aan een tweede wolf dan aan een uitstap van wolvin Naya, zei Jan Loos van welkomwolf.be eerder aan diverse media. Naya leeft tussen honderden schapen, zonder er een poot naar uit te steken. Bovendien staat ze bekend als erg schuw. "Ze komt alleen 's nachts in beweging."

Twitter bericht wordt geladen...