afp
Volledig scherm
© afp

Poetin gaf bevel om gekaapt vliegtuig neer te schieten

De Russische president Vladimir Poetin beval in 2014 het neerschieten van een gekaapt Turks passagiersvliegtuig dat mogelijk gebruikt zou worden om bij de opening van de Winterspelen in Sotsji een aanslag te plegen.

48 reacties

  • John Stahl

    6 jaar geleden
    Hoeveel landen heeft Rusland al aangevallen? Ik herinner me enkel Afghanistan en Tsetsenië, vanwege de dreiging vanuit extremistische hoek. Hoeveel landen, de kapitalistische USA? Te veel om op te noemen. En toch blijven ze Putin sarren, door aan de Rusische grens constant militaire macht tentoon te spreiden.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Dit is een mooi voorbeeld om de zelfzuchtige Poetin te typeren. Niets of niemand zou ZIJN spelen dwarsbomen ; bij het minste risico ... schieten. Zo heeft hij ook dat Nederlands vliegtuig uit de lucht laten halen boven Oekraïne.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    De volgelingen van Poetin die hier reageerden moeten goed begrijpen dat Poetin zelf deze documentaire in de Russische media geplaatst heeft. Eén week voor de verkiezingen wil hij de kiezers er nog eens aan herinneren welk een groot leider hij wel is. Hilarisch dat zijn blinde volgelingen hier een anti Poetin campagne in zien.
  • diego gonzalez

    6 jaar geleden
    Poetin is geen communist. Zijn partij is centrum-rechts. Zo zie je maar hoe gebrainwashed sommigen zijn. Ze weten van niks, lezen enkel propaganda en komen dan lessen geven ook nog.
  • marc rooms

    6 jaar geleden
    lijkt me een logische keuze om eventueel 100 mensen te offeren om er een paar duizend te redden. Leuk is anders maar soms moet iemand dergelijke beslissingen nemen.