Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Peeters neemt gefrustreerd afscheid van schaatswereld die volgens haar vergeven is van onrechtvaardigheid

SchaatsenVoor een vol Olympisch Stadion in Amsterdam nam de Nederlandse Linda de Vries (30) afscheid als topschaatser. Ze haalde zilver en brons op het EK, maar schaatste nooit op de Olympische Spelen. Heel stilletjes verliet daarentegen de Belgische Jelena Peeters (32) het internationale schaatspodium. Zonder eremetaal, maar wel tweevoudig olympiër. Na twee afstanden van het WK in open lucht gaf ze ziek op.

15 reacties

  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Zover is het nu gekomen. Iemand die gewoon te licht is bevonden voor wat ze had willen bereiken verdenkt anderen van dopingsgesjoemel. Ook Bart zal met verbazing die beschuldigingen lezen. Wat is de bedoeling van die twee vrouwen die niets, maar dan ook niets hebben bereikt, maar wel van de geneugten hebben geprofiteerd? Wil men de schaatsport verdacht maken, is dat de bedoeling?
  • Henk Heumen

    6 jaar geleden
    Heb moeite met Helena,altijd achteraan in de B groep eindigen en nu gestopt te zijn beweren dat dit komt omdat de anderen die beter presteren niet clean zijn. Geen gelijke kans gehad. Zeer kwalijk. Zet daarmee ook de prestaties van Bart in een kwaad daglicht.
  • Joke Van Kalmthout

    6 jaar geleden
    Roger, het is niet alleen met schaatsen dat NL goed presteert. Ook met andere sporten scoort NL op wereldniveau bovengemiddeld. Lijkt mij onwaarschijnlijk dat daarbij telkens sprake is van (verkapt) dopinggebruik. Een goed sportklimaat in combinatie met een positieve gesteldheid, waardoor overheid en sponsoren bereid zijn er voldoende geld in te steken, lijkt mij veel aannemelijker. Dit in tegenstelling tot de situatie in België.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Roger Deprez. In Nederland is schaatsen een eeuwenoude sport. Dat verklaart waarom ze er zo goed in zijn en coaches hebben die wereldwijd gevraagd worden om hun vakmanschap.
  • René Pijnacker

    6 jaar geleden
    Opvallend ook dat Vlamingen hemels ver boven andere landen in het veldrijden uitsteken Roger. Ja ook één Nederlander maar ja die is geboren en woont in Vlaanderen.