© Theo Derkinderen

Mannen verscheuren kleding van vrouw en steken haar met mes in gezicht: “Ik dacht alleen maar aan mijn kindjes”

Drie mannen hebben gisteren een vrouw aangerand in het centrum van Mortsel. Ze scheurden de blouse van de vrouw open en haalden ook uit met een mes, waardoor het slachtoffer een flinke wonde in het gezicht opliep.

Theo Derkinderen

Wat een gezellige zondag had moeten worden voor Kimberly Roovers (26) en haar vriend Bjorn, draaide gisterochtend uit in een nachtmerrie.

“Ik wilde mijn vriend verrassen met een ontbijt op bed en wandelde ’s morgens vroeg naar de slager. Toen ik op het kruispunt van de Guido Gezellelaan met de Floris de Cuijperstraat was, werd ik vastgegrepen. Eerst door één man en bijna onmiddellijk daarna door een tweede. Ze sleurden me richting garages en daar zag ik dat er nog een derde man bij hen hoorde”, zegt Kimberly. “Eén man had de leiding en riep wat de andere twee moesten doen. Ze trokken mijn jas uit en probeerden mijn blouse open te scheuren. Toen dat niet lukte, sneden ze de blouse een beetje open met een mes en scheurden ze dan verder stuk. Ze hebben me overal betast en probeerden ook mijn broek te openen. Dat is niet gelukt.”

Snee in gezicht

Kimberly probeerde zich te verzetten en weg te vluchten, maar dat lukte niet. “Toen ik begon te gillen, haalde een van de mannen uit met het mes, waardoor ik een snee opliep in mijn gezicht. Hij voegde eraan toe dat het nog veel erger kon worden als ik mij bleef verzetten. Het spookte echt door mijn hoofd dat ze me nog zwaarder zouden toetakelen. Het enige waar ik aan dacht, waren mijn twee dochtertjes.”

Toen de drie luttele ogenblikken later een auto hoorden naderen, sloegen ze pijlsnel op de vlucht. “Ik ben in mijn beha naar huis gelopen en heb daar mijn vriend gealarmeerd. Het bloed gutste echt uit de wonde in mijn gezicht”, zucht Kimberly nog.

De daders hebben wel de handtas van de vrouw meegenomen. “Daarin zaten de sleutels van ons huis en de reservesleutels van de auto van mijn vriend. Er zal niets anders opzitten dan de sloten te veranderen.”

Enorme schrik

Kimberly liet haar verwondingen verzorgen in het ziekenhuis en was gisterennamiddag nog altijd diep onder de indruk van wat haar overkomen was. “Ik besef dat ik van geluk mag spreken dat ze mijn broek niet hebben kunnen openen. Anders was er nog iets veel ergers gebeurd. Maar ik ben nu enorm angstig. Ik durf niet meer alleen thuis te blijven, laat staan dat ik nog alleen over straat durf te wandelen.”

“Hebben ze mij in de gaten gehouden zodra ik thuis vertrok of waren ze gewoon aan het wachten op een slachtoffer dat passeerde? Ik weet het echt niet. Ik heb alleszins niemand gezien, tot ik plots werd vastgegrepen.”

De politie is een onderzoek gestart, maar de daders zijn voorlopig spoorloos.