Sleepboot gezonken in Leie

© ndz

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een voorbijganger merkte zondagmorgen dat de Conquest 1 erg overhelde. Even later zonk de boot en verdween bijna volledig onder het wateroppervlak.

gsd

Op de Leie ter hoogte van Sint-Baafs-Vijve ging zondagmorgen een bootje kopje-onder. Een voorbijganger in de buurt van de Hooiestraat zag de Conquest 1 gevaarlijk achteroverhellen. Een brandweerteam van de hulpverleningszone Fluvia kwam ter plaatse, maar kon niet veel ondernemen. Korte tijd later verdween de boot van 17,5 meter lang helemaal onder het wateroppervlak, op de mast met de radar na. De Conquest 1 zonk tot op de bodem. Er waren geen opvarenden aanwezig.

“De Vlaamse Waterweg zal de Civiele Bescherming opvorderen om de sleepboot te bergen”, zegt persofficier Philip Stichelbaut van Fluvia.

Eigenaar Ron Snoeck uit het Nederlandse Kamerik, bij Utrecht, sprong meteen in zijn wagen toen hij het nieuws hoorde. “Ik heb er ook het raden naar hoe dit is kunnen gebeuren”, zegt hij. De sleepboot behoort tot de vloot van het baggerbedrijf van de man. Hij werd gebouwd in 1947 en was aan zijn vijfde eigenaar toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen