Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Advocaat verdient dubbel zoveel als vrouwelijke collega

BinnenlandMannelijke advocaten verdienen gemiddeld twee keer zoveel als hun vrouwelijke collega's. Dat blijkt uit een studie van het Centrum Perelman van de faculteit Rechten een Criminologie van de ULB, die daarvoor 5.123 Brusselse Franstalige advocaten raadpleegde op vraag van de Franstalige Orde van Advocaten van de Balie van Brussel. Het onderzoek staat vandaag in Le Soir.

11 reacties

  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    En waar zit het probleem ? Als die vrouwelijke advocaten hetzelfde werk doen als de mannelijke - en dat in dezelfde leeftijdsklasse - dan zullen ze evenveel verdienen. Dat is hetzelfde als wat je zou kunnen zeggen bij vliegend personeel. Vrouwen verdienen minder maar 95 % van het vliegend personeel zijn vrouwelijke stewardessen en 5 % zijn piloten. Moet een stewardess evenveel verdienen als een piloot ? Tussen haakjes, vrouwelijke piloten verdienen evenveel als mannen.
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    Men verdient naargelang bekwaamheid punt uit.
  • benny vandersanden

    6 jaar geleden
    Een advocaat, man of vrouw, krijgt sowieso al teveel betaald om crapuul en criminelen uit de bak te houden. Nu moet de burger verontwaardigd zijn omdat ze niet allemaal evenveel krijgen? Je m'en fou!
  • Thierry Vansweevelt

    6 jaar geleden
    Conclusie: vrouwen stoppen sneller, en werke minder uren. Is altijd zo. Clienten betalen niet bewust minder aan vrouwen eh! Uurtarief ligt vast eh.
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    behalve dan bij echtscheidingen, graaien ze evenveel .