Links een satellietbeeld van 6 september 2017, rechts 5 februari 2018.Op de plaats van de landbouwvelden zijn nu nieuwe - militaire - gebouwen opgetrokken. Onderaan twee landingsplaatsen voor helikopters.
Volledig scherm
Links een satellietbeeld van 6 september 2017, rechts 5 februari 2018.Op de plaats van de landbouwvelden zijn nu nieuwe - militaire - gebouwen opgetrokken. Onderaan twee landingsplaatsen voor helikopters. © AFP

"Leger Myanmar bouwt militaire basissen op platgebrande Rohingya-dorpen"

Op de locatie van platgebrande Rohingya-dorpen is het Myanmarese leger bezig militaire basissen te bouwen. Dat schrijft Amnesty International in een rapport. "In sommige gevallen werden zelfs huizen vernield die gespaard waren bij de zware branden in de dorpen", aldus de ngo. Amnesty baseert zich in het rapport op satellietbeelden en interviews. 

6 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    zouden we niet liever is kijken en bekijken wat er hier in eigen land aan de hand is,hee,vandaag of morgen ontploft hier toch ook wel eens een serieuze bom hoor
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    En groot gelijk hebben ze, nu kunnen die illegale moslim extremisten niet terugkeren om amok te maken en geweld te plegen op de legitieme bewoners van dit mooie land. De Myanmarezen zijn een vriendelijk en gastvrij volk maar zelfs de geduldigste mens kan er genoeg van krijgen wanneer hij tot het uiterste wordt uitgedaagd en bedreigt.
  • vandekempen bart

    6 jaar geleden
    zeer eenzijdige versie van de feiten.
  • benny vandersanden

    6 jaar geleden
    Ik heb amnestie hun bezorgdheid nog niet horen uitdrukken over de situatie in Z-Afrika waar ook een minderheid dreigt zijn grond en bezittingen te verliezen zonder enige compensatie.
  • lut vanhyfte

    6 jaar geleden
    Benieuwd wat monnik Giel te verkondigen heeft over z'n collega's...