Bewoners van Douma dragen een gewonde man na een luchtaanval.
Volledig scherm
Bewoners van Douma dragen een gewonde man na een luchtaanval. © REUTERS

Toestroom van vluchtelingen en doden worden niet meer begraven: situatie in Syrische rebellenstad is catastrofaal

BuitenlandDe autoriteiten in rebellenstad Douma in Oost-Ghouta worstelen met de toestroom van vluchtelingen. Duizenden ontheemde gezinnen verblijven in straten en parken door ruimtegebrek in kelders en andere schuilplaatsen, waarschuwt het stadsbestuur, dat spreekt over een "catastrofale'' situatie.

8 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    goe gezien Gilbert Haelewyn,en daarmee is alles gezegd en hoef ik niks meer toe te voegen
  • Gilbert Haelewyn

    6 jaar geleden
    Toffe gasten in Gouttha, alles ligt plat, maar, zo te zien, ze hebben wel nog internet verbinding. Bij ons, bij de minste storm, valt alles uit. We weten zelfs niet met zekerheid, waar die foto's genomen zijn. Waarom denkt men nooit dat de rebellen zich kunnen overgeven, zodat er geen slachtoffers meer vallen?
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Gaat mutti merkel nu ook een nachtelijke luchtbrug maken zoals voor afrikanen om deze oorlogsvluchtelingen in europa te krijgen?Er is nog plaats, hoor: in onze sociale woningen, waaruit de vlamingen gezet worden die erven...wij zullen wel in een kartonnen doos onder de brug gaan leven.
  • Benny Vdput

    6 jaar geleden
    Alle waar is het Belgische leger nu .alles daar in gang zetten en dan weg juist wanneer het nodig is
  • Willy CAUBERGS

    6 jaar geleden
    Westen stop met rebellen te bewapenen en financiële steun te verlenen alleen zo zal deze catastrofale situatie opgelost raken. .... vooral turkije moet stoppen met zijn steun aan het kalifaat maar dat word in de pers onderbelicht. ... net zoals dit drama overbelicht word waarom in de twee steden die gebombardeerd werd door het westen er doen gedaan werd als het normale bijna !!