De omstreden rapper werd vorige week door de voetbalbond opzij gezet wegens zijn vrouwonvriendelijke teksten.
Volledig scherm
De omstreden rapper werd vorige week door de voetbalbond opzij gezet wegens zijn vrouwonvriendelijke teksten. © EPA

"Als Damso over hoeren wil zingen, is dat zijn recht": Proximus excuseert zich na uitschuiver medewerker op Twitter

BinnenlandProximus heeft zich geëxcuseerd voor berichten met "ongepaste" inhoud die gisteren verschenen op de Twitter-account van het bedrijf. Een medewerker mengde zich in een debat over Damso, de omstreden rapper die door de voetbalbond opzij gezet werd. "Als damsel wou zingen over hoeren, dat is zijn recht...", stond er letterlijk te lezen.

45 reacties

  • Alfons Detemmerman

    6 jaar geleden
    Ik word ook "artiest" dan kan ik zeggen wat ik wil ....opleiding niet vereist
  • dirk merckaert

    6 jaar geleden
    Is het omdat het artistieke vrijheid genoemd wordt dat het toegelaten is om onbeschoft te doen en den boer uit te hangen. Als er dan een lied gemaakt wordt over bijvoorbeeld het ontkennen van de concentratiekampen, dan zou dat wegens de artistieke vrijheid wel aanvaard moeten worden. Ik denk dat er wel eens gedragsregels aangaande artistieke vrijheid mogen komen want nu blijft dat een eindeloze discussie.
  • Alfons Verbist

    6 jaar geleden
    Noemt men dat "zingen"? Het afratelen van schofferende, ongepaste taal is al wat die gasten doen. Begrijp zelfs niet dat men hem heeft voorgedragen voor een "song" van de KBVB. Wijst dat op het verval van de bond of zijn er andere oorzaken. Enfin, mij hoor je hier niet meer over, want ieder woord is voor hem publiciteit schijnt. En dat gunnen we hem niet.
  • Chris Hom

    6 jaar geleden
    Stop die gratis reclame voor die gast!
  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    @Patrick Vandeputte; wanneer je reageert onder je persoonlijke naam, is dat vrije meningsuiting. Wanneer je reageert met de account van je werkgever - wat deze persoon gedaan heeft - dan ben je het uithangbord van je firma en moet je je communicatie aanpassen aan de richtlijnen, waardes en normen die je werkgever wenst uit te dragen. Dat wordt tegenwoordig zelfs contractueel vastgelegd.