De enorme populariteit van de fidget spinner leidde tot een grote hoeveelheid waarschuwingen.
Volledig scherm
De enorme populariteit van de fidget spinner leidde tot een grote hoeveelheid waarschuwingen. © REUTERS

EU trok in 2017 het vaakst aan de alarmbel voor gevaarlijk speelgoed

Het afgelopen jaar sloeg de EU het vaakst alarm voor gevaarlijk speelgoed. Dat blijkt uit het jaarverslag van Rapex, het Europese waarschuwingssysteem voor onveilige producten. Vooral de 'fidget spinner', die in 2017 mateloos populair was, eiste negatief de aandacht op. 

4 reacties

  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Fillipijnen hebben geprotesteerd tegen Chinese annexatie van hun zeeën. Prompt heeft China de invoer van Filipijnse bananen gestopt na een typische Chinese nep controle. Een Belgische actie tegen producten die totaal niet voldeden aan de normen werd prompt de invoer van Belgische chocolade tegengehouden omwille van kwaliteitsproblemen. De meeste landen zijn reeds bang om nog maar iets te ondernemen tegen de uiterst agressieve Chinese politiek.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Niemand in Europa durft nog optreden tegen de massa's producten die niet voldoen aan de Europese regel. Daartegen kunnen de Europese fabrikanten niet concurreren. Als Europa niet oplet zullen ze straks ook de arbeidsregels net zoals in China moeten aanvaarden en zullen ook geen vakbonden meer zijn want alle bedrijven zullen moeten werken aan de Chinese voorwaarden. Er is geen lange termijn visie in Europa en in China wel en die voorspelt alleen maar miserie voor het naïeve Europa.
  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Dat ze al die Chinese rommel eens verbieden dan zijn de helft van de problemen al opgelost!
  • peter verbruggen

    6 jaar geleden
    trump zou dat belemmeringen noemen, wij bescherming van onze kinderen . wie heeft gelijk ? de moeder die haar kind wil beschermen of haar kind wil bloot stellen aan de gevaren ? gelukkig is de eu er nog