Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Macron dreigt met gerichte luchtaanvallen in Syrië bij bewijs gebruik chemische wapens

SyriëFrankrijk dreigt met gerichte luchtaanvallen als het dodelijke gebruik van chemische wapens in Syrië onweerlegbaar wordt bewezen. Een Syrische kolonel liet eerder vandaag weten dat regeringstroepen in Oost-Ghouta een clandestien lab voor de aanmaak van zo'n wapens hebben gevonden.

10 reacties

  • Peter Bosmans

    6 jaar geleden
    Het is niet onze oorlog dus laat ond neutraal zijn en ons niet bemoeien met dat conflict.
  • johan debue

    6 jaar geleden
    Prachtig nieuws voor eens en voor altijd komaf maken met die eenzijdige berichtgeving.In Irak was er ook niets te vinden maar dat zit allemaal in de doofpot omdat de VS nooit liegen zogezegd.De bommen van de VS doden geen burgers een beetje googelen zal het tegendeel bewijzen ook dat mag het daglicht niet zien en zovelen geloven dat nog ik begrijp dat niet.
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    Organisaties die zich "internationaal" noemen weigeren mee te werken. Duidelijk de invloeden, ook het VN-circus in de machtsstrijd om het Midden-Oosten en de Russen uit Syrië de verdrijven. Natuurlijk moet Assad uitgekreten worden als een massamoordenaar van kleine kindjes en intussen wapens leveren mannen! En natuurlijk niet te vergeten, ook gas, zodat we hen kunnen beschuldigen.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    In het Syrische conflict zijn er geen 'goeden'. Alle strijdende partijen maken zich schuldig aan oorlogsmisdaden. Het feit dat men een chemisch lab ontdekt rechtvaardigt het geweld tegen onschuldige burgers niet. @Gilbert Haelewyn: Als mensen die, met gevaar voor eigen leven, slachtoffers van onder het puin halen 'schelmen' zijn, hoe noemt men dan presidenten die de bommen gooien om die slachtoffers te maken?
  • Eden Kastard

    6 jaar geleden
    Beste Pieter, ik heb onlangs de eer gehad met enkele beschaafde Syriërs te mogen praten. Syrie was onder Assad een mooi, veilig land waar alle godsdiensten in vrede naast elkaar leefden. Die mensen hadden ook geen kwaad woord over betreffende Assad. De enigen die het moeilijk hadden en hebben zijn de extremisten. En er is inderdaad een genocide aan de gang, maar dan tegen de Koerden.