Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Britse supermarktketen maakt ook moederdag genderneutraal

GenderneutraliteitEr is geen lievemoederen meer aan: de Britse supermarktketen Waitrose biedt dit jaar kaartjes met gelukwensen voor moederdag aan die genderneutraal zijn. Door op moederdag enkel de 'moeder' te feliciteren, zouden de transgenders namelijk wel eens geschoffeerd kunnen worden. In plaats van 'Happy Mother's Day' prijkt 'Happy you day' (Gelukkige Jij Dag) op het kaartje.  

20 reacties

  • Ivo Vandeneynde

    6 jaar geleden
    Je bent man, vrouw, homo, lesbienne, transgender, moeder, vader, zoon, dochter, oma, opa, enz enz. Waarom vindt iedereen (vnl. de politieke correctheidsfanaten) dat het ene woord benoemen altijd betekent dat je het andere woord/persoon niet goed vindt? Ik hou van mango's maar dat wil niet zeggen dat ik appels minderwaardig vind.
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    De dictatuur der minderheden. Wat een belachelijk gedoe!!! Moet mij dat misschien' toleranter maken? Het heeft anders het tegenovergestelde effect!
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Straks voelen de kinderen die maar 1 moeder hebben zich nog abnormaal.
  • haagen marcel

    6 jaar geleden
    Iedere uur sterven er meisjes en jongens als gevolg van oorlog, eenvoudig te behandelen ziektes. Worden kinderen ingezet als slaaf, als soldaat. En waar zijn wij mee bezig....
  • Marco Par

    6 jaar geleden
    Stop deze zever.