© Stan Bresseleers

© Stan Bresseleers

© Stan Bresseleers

© Stan Bresseleers

© Stan Bresseleers

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Okra Academie Lommel scoort hoge deelnemersaantallen

In de voorbije maanden organiseerde Okra Academie Lommel weer een aantal lezingen. Zo werd er in december en februari meerdere keren een opfriscursus wegcode voor senioren georganiseerd. Op 20 februari was er dan weer een lezing over 'voeding als compensatie'. Hoewel de onderwerpen totaal verschillen, mocht Okra op alle activiteiten heel wat leden ontvangen.

Stan Bresseleers

In de maanden december tot februari werden drie identieke sessies van de opfriscursus wegcode voor senioren georganiseerd in samenwerking met autorijschool Flament. Voormalig agent en gespecialiseerd docent Jean Vanhaeren zorgde voor een rustige maar onderbouwde toelichting bij tal van verkeerssituaties en wat de wegcode hiervoor voorziet. In totaal kwamen bijna 90 senioren hun kennis van de wegcode oprakelen en verruimen. Uit de commentaren achteraf hoorde de organisatie positieve reacties en de suggestie om dit initiatief regelmatig te herhalen.

Dinsdag 20 februari stond er dan weer een totaal andere lezing geprogrammeerd. Gastspreker Bert Cools gaf een toelichting over 'voeding als compensatie'. In onze westerse wereld hebben we namelijk vaak de luxe om te kunnen kiezen wat we eten, hoeveel en wanneer we willen. Dat brengt met zich mee dat er meer gegeten wordt dan noodzakelijk is om te overleven. Snoep, chocola en andere zoetigheden gaan vlotjes in de mond, maar ook alcohol stroomt vlotjes binnen. Overvoeding is dan ook een vaak voorkomend probleem, met de gekende problematiek als gevolg. De lezing maakte duidelijk hoe het toch komt dat de mens het niet kan laten om zich te 'vullen' met voedsel. De mechanismen van het ontstaan van compensatiegedrag werden ontrafeld en in een groter geheel gekaderd. Tenslotte werden er ook tips aangereikt om hier geleidelijk aan anders leren mee om te gaan.

De volgende activiteiten zijn vooral uitstappen: een dagtrip met de trein naar Brussel en de Expo Pompeï in De Beurs, een daguitstap per autobus naar het Kasteel Warfusée en Hoei, om ten slotte het voorseizoen af te sluiten met de zomerse culturele fietstochten elke laatste donderdag van de maanden juni tot en met september.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer