Ghysens
Volledig scherm
© Ghysens

Zoek de fout: Canadezen blunderen bij bezoek koning Filip en koningin Mathilde

Het staatsbezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan Canada is met een valse noot van start gegaan. Toen het vorstenpaar in Ottawa ontvangen werd door Julie Payette, de gouverneur-generaal van Canada en vertegenwoordiger van de Britse queen, ging het Canadese protocol in de mist.

31 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Amaai met die dunne schoentjes in die kou !
  • andre Dewilde

    6 jaar geleden
    De gouverneur generaal liet gewoon zien dat ie " Belgie " héél goed kent door die vlag te gebruiken als begroeting. effe volgen he; het gewone volk, bovenaan de ladder, betaald zich zwart aan de belasting. De middenstand ziet rood van colèire omdat ze niet kunnen doen wat ze willen. En tenslotte, de politicus die, glunderend geel uitstralen daar ze naar hartenlust kunnen graaien. Perfect zijn les geleerd. 10 op 10
  • Jan Chauvaux

    6 jaar geleden
    Zolang het maar genderneutraal is....
  • Antoine Duquine

    6 jaar geleden
    Belgie is geen diuts grondgebied maar oorsprongkelijk gesticht als bufferstaat door de Fransen. Tegen de allemoche, en om holland te kunnen in het gareel houden. Dus nee, een fout van jewelste. De Amerikanen zaten er met hun 'verkeerde' vlag veel minder naast, met hub solidariteitsuiting na de aanslagen in Brussel 2 jaar geleden.
  • Fatima Dirkx

    6 jaar geleden
    Het zijn Duitsers. Zie het probleem niet.
  1. “Oekraïense oorlog had allang gedaan kunnen zijn”: geheimen van de vredesgesprekken met Rusland onthuld
    PREMIUM
    67

    “Oekraïense oorlog had allang gedaan kunnen zijn”: geheimen van de vredesge­sprek­ken met Rusland onthuld

    Oekraïne moest z’n leger reduceren tot hooguit 85.000 soldaten en 342 tanks. Dat was één van de Russische eisen tijdens de vredesgesprekken die er in de eerste weken van de oorlog zijn geweest. Moskou overwoog in ruil zelfs om de Krim terug te geven, schrijft het maandblad ‘Foreign Affairs’. Dat bemachtigde een schat aan nooit naar buiten gebrachte details. “De oorlog had toen al gedaan kunnen zijn”, zo klinkt het. Maar wie heeft dat dan verhinderd? En zijn andere experts het met die inschatting eens?
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Macron wil meer sancties tegen Iran - Al 97 journalisten gedood in Gazaoorlog

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Macron wil meer sancties tegen Iran - Al 97 journalis­ten gedood in Gazaoorlog

    Premier Alexander De Croo (Open Vld) is voor sancties tegen de Iraanse Revolutionaire Garde, dat liet hij woensdag weten voor het begin van de EU-top in Brussel. Ook de Franse president Emmanuel Macron wil meer sancties van de Europese Unie tegen Iran na de grote aanval op Israël afgelopen weekend. De VN-Veiligheidsraad stemt niet vandaag, maar vrijdag over de aanvraag van de Palestijnen om volwaardig lid te worden van de Verenigde Naties. Dat blijkt uit de agenda van het orgaan. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 17 april terug.