© BELGAONTHESPOT

Dode wolf wordt na autopsie opgezet: “Belangrijk om dier te bewaren”

De wolf die zondagvoormiddag werd doodgereden in Opoeteren zal na de autopsie opgezet worden. Dat bevestigde het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) - dat de wolf zondag ophaalde - aan VRT NWS. “Het is belangrijk dat dit dier bewaard wordt.”

lmas

“Morgen voeren we een autopsie uit op de wolf”, zegt Koen Van Muylem van het INBO. Hiermee willen de wetenschappers achterhalen of het dier wel degelijk door een verkeersongeval om het leven is gekomen. “We zullen heel voorzichtig te werk moeten gaan, omdat we beslist hebben om het dier op te zetten. De eerste wolf na meer dan 150 jaar is toch wel een historische gebeurtenis, dus we willen hem bewaren voor het nageslacht.” Enkele botten van het dier zullen wel overgebracht worden naar het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) in Brussel voor verder onderzoek.

De opgezette wolf zal echter niet in het museum voor Natuurwetenschappen in Brussel te zien zijn. Het INBO is wel van plan om het dier boven te halen bij beurzen en sluit niet uit dat het ook wordt uitgeleend om tentoon te stellen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer