De Britse premier Theresa May in het parlement. In de vorm van een ultimatum geeft May Moskou tot morgenavond om de OPCW, de organisatie die toeziet op het gebruik van chemische wapens, tekst en uitleg te bezorgen.
Volledig scherm
De Britse premier Theresa May in het parlement. In de vorm van een ultimatum geeft May Moskou tot morgenavond om de OPCW, de organisatie die toeziet op het gebruik van chemische wapens, tekst en uitleg te bezorgen. © AFP

Britse premier: "Rusland zeer waarschijnlijk verantwoordelijk voor 'verachtelijke' gifaanval op oud-spion"

"Rusland is zeer waarschijnlijk verantwoordelijk voor de gifaanval op oud-spion Sergei Skripal en diens dochter in het Engelse Salisbury." Dat heeft de Britse premier Theresa May zojuist bekendgemaakt. "Of het is een directe daad van Rusland tegen ons land, of Rusland heeft het gas laten slingeren zodat het in handen van anderen kon komen." Moskou noemt de uitspraken van May een "circusnummer" en een "provocatie".

30 reacties

  • Tony Heymans

    6 jaar geleden
    Desoep zal niet zo heet worden opgegeten als ze wordt opgediend..Amerikanen en Britten zijn uit op een gewapend conflict met Rusland ? En waar zou dit uitgevochten moeten worden ? Juist ik geloof er niets van..Putin is niet gek en gaat zich niet laten verleiden tot krachtpatserij..
  • lilianne van neylen

    6 jaar geleden
    Ik ben zeker geen Poetin fan, maar in deze geloof ik de Britten evenmin. Een kat in het nauw, dankzij hun zelf verkozen Brexit, maakt rare sprongen
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    Zouden beter eens uitzoeken wie er belang bij heeft om samenwerking met Rusland onmogelijk te maken in Europa door alle mogelijke moddergooierij. Ik denk dat meer en meer mensen de veinzerij van Britten en Amerikanen doorhebben.
  • Oisin Macdara

    6 jaar geleden
    Sancties voor Rusland, dat betekend dat vele dingen hier weer duurder worden. En een goede zaak voor de US, die meer kunnen verkopen aan de EU.
  • Erwin Borloo

    6 jaar geleden
    May en de britten zouden beter geschokt zijn door alweer massa misbruik van britse tienermeisjes door een bende Pakistanen jaren aan een stuk, en als er al iemand klacht durfde indienen, de politie niet reageerde om schrik te hebben om van racisme beticht te worden. Maar een moord poging op een Russische overgelopen spion is natuurlijk veel erger!! of hoe sommige zaken opgeklopt wordeen in de media,en andere dood gezwegen!!